Padille 's FotoPage

By: kekanakribena Da Great

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 8-Aug-2007 03:53 Email | Share | | Bookmark
The Ultimate Vacation

Yg tgh tu claim pernah Join Simon Cabaret sblm ini :))
 
Si Sweet..Sangat Sweet gatoi ni..sib baik kami pompuan
View all 12 photos...
Gone to Phuket for 5 days but it seems like not enough...

We had so much fun there...

Arrive at 3pm on Thursday the 3rd...We directly transfered to Patong from the Airport..
On our first day we only got a chance to see the Gatoi Cabaret..extra 18XXXX with extra fun...

I and Fidah successfully remembered and resing the theme song....and the Sawadikap song but didn't manage to do the belly movements dancing...
And Boat semacam fed-up when every time me passed the banner of the Simon Cabaret, ada suara2 halus akan menyanyi...

"Simon..Simon..The true paradise...."
sambil gaya2 tangan penari Cabaret lelaki dn gatoi...

BTW, the gatoi was sooo damn beautiful and so very grace...ada laaa 2-3 adegan yg tak bleh ditonton oleh kanak2...no worries..oleh sebab2 penapisan...tht piccas takkan di includekan dlm fotopages ni pon...


Isskk...rase nak p lagi....


....to be continued...


Pegawai Kastam : Pertama kali dtg Phuket?
Kami : A'ah...Aik..buleh cakap Melayu (dgn muke yg sungguh surprise)
Pegawai Kastam : Kampung di Golok...Golok-Kelantan...
Kami : Owwwh....
Pegawai Kastam : Berapa hari disini??
Kami : 5 hari jek...
Pegawai Kastam : Boleh sy ikot??
Kami : Buleh blah!! (dalam Ati)...hehehehhe





Friday, 23-Jun-2006 14:03 Email | Share | | Bookmark
erm..

All,

agak jeles gak tgk member2 yg sll update fotopages...byk gambar baru..tapi den masih di takuk lama.. huhuhuhu..

bukan apa...kadang2 certain gambar tu...diclassified as 'private'...segan...

but not to worry..insya allah..ada masa n kelapangan....update laa fotopages yg dh lama bersawang...


erm...tu jek kot..take care!


Sunday, 21-May-2006 07:07 Email | Share | | Bookmark
From KK with L.O.V.E

Negeri Dibawah Bayu..caiyooo
winding road to Mesilau
 
View all 36 photos...
we've been to KK from 4th of May till 9th of May...involved in so much outdoor activities...such as 'mount kinabalu pre-climbing', water rafting n snorkeling..paling adventour..masa sesi membeli belah di pekan Pinoi at KK..mana tak nyer...tawar menawar kaw2 sehingga membuatkan kami semua pening2 kepala dan sakit2 sendi..serta telinga compang-camping akibat digigit oleh kakak kedai souvenir sbb nak seme benda pada harga RM10 shj..

paling cool...white water rafting @ Kiulu River..mula2..slipar aku ilang..sebelah jek berjaya diselamatkan oleh si ikan (nama gelaran bagi guide rafting tu)..then..masa nak sampai selekoh akhir..aku, boat ngn adik aku...terjun..konon2 nak buat body rafting..last2 tanpa sedar kami tiga2 hanyut...sib baik sekali lagi si ikan ngn kawan nyer ramli atau digelar Boyo darat oleh boat..menyelamatkan kami..so...selamat laa...

ari tu aku balik hotel berkaki ayam..tak pernah2 dibuat oleh diri ini..

kami sempat ke Kundasang..scenery die mmg Walla!!..cantik sgt2...tak terkata..Subhanallah!..nasib baik doktor pidah ada..sempat la die bawak kami jalan2..samai ke Kundasang (2jamn drive from KK)..tapi kakak tu bawak keta mmg kaw2 punyer laju...macam naik roller-coaster..aku gelar keta die..keta terbang..

last day..kami snorkel @ Manukan Island..lawa..best...snorkeling gear pon murah.. cantik bangat..masa ari kejadian...fin aku pon jatuh ke dasar laut..sib baik cetek...gambar snorkel tak dapat nk upload..network cam siut jek..nanti2 laaa...

moral of the story : sabah mmg cantik bah!!! n lagi satu..aku mmg tak bleh pakai slipar dlm air..tak kira slipar apa...sure2 cicir...


so..to all...p la sabah..best giller..

to boat n leli...moh la ke perhentian plak..then ke bandung shopping..moh laa!!n to boat..lepas ni kite rafting kat Kuala Kubu Bahru plak...flip 3-4 kali..amacam??ada brani??


Monday, 23-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
It's Been A Longgggggggg Time

-Dilarang Masuk-
view from the roof
lampu sayap
View all 4 photos...
Huhuhu...lamo tak update..takder apa sgt..
keje makin sibuk....
thn 2006 baru jek start tapi keje cam dh setengah tahun....

tahun ni start ngn duwet yg byk..tak banyak...elaun yg tambah...Alhamdulillah...

semoga dimurahkan rezeki yg halal olehNya untuk diri ini...Amin.. =)




NI gambar yg unik..bagi aku laaa...minggu lepas ambik gambar ni...apa bender ni..tgk bebetul..InsyaAllah dapat jawapan.. =)


Monday, 19-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Pabila pening....

Cantik siut...
everything was so damn..
Bea-u-t-Ful
View all 86 photos...


huhuhuhuhu...

entry kali ini..membuktikan supaya..jgn bikin wa pening..waduh...pusing bgt kepala ini...

ada beberapa perkara mengenai entry kali ni ...antaranya :

1. wa mispelled fotopages jadik photopages...tapi gambo dh bubuh make-up..and mende tu wa copy paste..so...salah la yer..the whole entry..kapada org2 yg berkenaan...serta yg membangunkan phototpages...silap fotopages...ya ampun...
2. Aquaria was great..tapi pastikan anda ke sana bukan semasa musim cuti sekolah..
3. Dkt Aquaria ada santa clause bagi makan kat shark..kepada semua...jln betulkan spek mata anda...
4. terdapat sepohon pokok kismes dlm air..huhuhu..lucu..lucu...

overall, the trip was fun n thnx to my ol' friend..sbb ajak dirik inik..makasih..len kali ajak lagi...apa lagi....byk information...byk mender kene baca...dan ikan2...sgt2 colourful...

dalam diam2...ader sket tertanam cita2..nak blaja scuba dive...InsyaAllah..kalau diberkati olehNya...akan ku teruskan cita2 murni ni..isk...

Quote:
Demikianlah Allah menciptakan binatang laut yang besar-besar dan segala macam ikan serta segala makhluk yang hidup di dalam air, dan segala macam burung. Allah melihat bahwa semua itu baik. Ia merasa senang dan memberkatinya. "Berkembangbiaklah dan penuhilah lautan," firman-Nya. Dan kepada burung-burung Ia berfirman, "Jadilah semakin banyak! Berkembangbiaklah dan penuhilah bumi!"


byk kerosakan yang di lakukan oleh tgn manusia sindri..tu aa..kite kadang2 tak sedar...kadang2..ngn mender2 kecik..kite sokong produk2/ gallakn pembunuhan binatang2 laut/darat..cam shark fin soup tu kan..kesian kat ikan jaws..mmg la wajahnyer amat mengerikan..tapi ntah aa....kalau kite bunuh depa..lama2 depa tak sempat nak bernak pinak..last2 pupus...tak dapek la generasi depan tgk species ni...jgn time tu korang hanya mampu nyanyi lagu pupus by dewa jek la..ehehehe...

Quote:
Ayat 41, surah Ar-Ruum menyatakan; “Telah timbul berbagai kerosakan dan bala bencana di darat dan di laut dengan sebab apa yang telah dilakukan oleh tangan manusia; (timbulnya yang demikian) kerana Allah hendak merasakan mereka sebahagian dari balasan perbuatan-perbuatan buruk yang mereka telah lakukan, supaya mereka kembali (insaf dan bertaubat)”.


Allah pon dh berfirman dalam Al-Quran...so..jgn salahkan apa2 kejadian alam...puncanya dari kite sindri...

hehehehe...dah cam org Green_Peace lak aku....



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net